skip to Main Content

Ergotherapie; ook voor mensen in de laatste levensfase

palliatief

Ergotherapeuten helpen niet alleen mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te leven, maar helpen ook mensen om de kwaliteit van leven in de palliatieve fase zo groot mogelijk te houden.

In de laatste levensfase is comfort een heel belangrijk sleutelbegrip. Pijn en ongemak, zoals decubitus (doorligplekken) moeten indien mogelijk voorkomen worden. Een ergotherapeut kan hierbij adviseren over de meest comfortabele lighouding of zithouding. Daarnaast kan een ergotherapeut advies geven over het gebruik van speciale antidecubitus matrassen of zitkussens. Zij kunnen u ook begeleiden bij het aanvragen van deze hulpmiddelen via de zorgverzekering of kortdurende uitleen.

De ergotherapeuten van Samen Sterk Ergotherapie Waalwijk kijken niet alleen naar het gebruik en inzetten van hulpmiddelen, maar kijken ook naar de zorg die rondom u geregeld is. Samen met de thuiszorg zullen zij kijken hoe ze u zoveel mogelijk comfort kunnen bieden en uw kwaliteit van leven zo groot mogelijk kunnen houden. Zij zullen ook kijken hoe uw mantelzorg zoveel mogelijk ontlast kan worden.

Back To Top