skip to Main Content

Beeld zegt meer dan 1000 woorden

Ook bij een cliënt thuis worden opname's gemaakt

Hoe kan je op een makkelijke manier uitleggen wat ergotherapie is? Hoe kan je ervoor zorgen dat mensen meteen een goed beeld bij het beroep ergotherapie krijgen? Hoe kan je ervoor zorgen dat de veelzijdigheid van ergotherapie duidelijk wordt? Hoe weten mensen meteen wat een ergotherapeut voor hun kan betekenen? Lees in dit artikel hoe wij dit aangepakt hebben…

Pr-film

Als Starter van het Kwartaal, mochten wij van de Rabobank een pr-film opnemen. Hier zijn wij super blij mee, omdat beeld meer zegt dan 1000 woorden!! Alle bovenstaande vragen zijn in woorden moeilijk uit te drukken, maar de antwoorden zijn makkelijker te laten zien door middel van het tonen van beelden.

Wij hebben gebrainstormd om te bedenken hoe wij in een korte tijd en op een boeiende manier kunnen laten zien wat een ergotherapeut allemaal kan doen. Daarnaast wilde wij de veelzijdigheid van ons beroep te laten zien en laten zien wat voor personen wij als ergotherapeut zijn. Vanuit deze brainstorm hebben wij gekozen welke sfeerbeelden wij willen laten zien en wat wij willen vertellen op de film.

Opname’s

Op 23 januari was het zo ver, de profielfilm werd opgenomen!

Aangezien we totaal geen ervaring hadden met het opnemen van een film, wisten we ook niet goed wat ons te wachten stond. We begonnen met een interview in ons kantoor. Nadat ons kantoor was verbouwd en de camera een aantal keer opnieuw was ingesteld, lukte het om ons met een mooie achtergrond te interviewen.

Ilvy wordt geïnterviewd in ons kantoor

Gelukkig konden wij zonder al te veel lachbuien of gek geformuleerde zinnen het interview redelijk snel afnemen. Voor ons gevoel was het ergste nu achter de rug, dus misschien hadden we hier toch iets minder zenuwachtig voor hoeven te zijn.

Maartje wordt geïnterviewd in ons kantoor

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het interview in het kantoor was het tijd om op bezoek te gaan bij een cliënt. Eenmaal aangekomen bij de cliënt mocht Maartje meerdere keren de dam oplopen, aanbellen en arriveren bij de cliënt, zodat we goede beelden hadden. Het gesprekje met de cliënt en het plaatsen van de hulpmiddelen ging als vanzelf. Zonder dat er van tevoren instructies gegeven waren, vertelde de cliënt waarom het inzetten van een ergotherapeut voor haar zo’n grote meerwaarde was geweest. Een super goede promotie voor het vak ergotherapie!

Opname’s tijdens een overleg met de thuiszorg

Omdat wij in de film ook wilde laten zien dat wij met veel andere disciplines en betrokkenen rondom de cliënt samenwerken, zijn wij nadat we bij de cliënt waren geweest op bezoek gegaan bij de thuiszorg. Hier was Ilvy aan de beurt om meerdere keren aan te komen lopen, aan te bellen en te arriveren bij de thuiszorg. Het overleg met de thuiszorg ging als vanzelf en er werden mooie beelden opgenomen.

 

Resultaat

Na de opname’s konden we niet wachten op het resultaat, om te zien of het geworden was zoals wij in ons hoofd hadden. Inmiddels kunnen we vertellen dat het mooier is geworden dan wat wij gedacht hadden. We denken dat we op een mooie en toegankelijke manier hebben laten zien wat een ergotherapeut allemaal kan betekenen! We hopen dat deze film ervoor gaat zorgen dat ergotherapie wat meer bekendheid krijgt.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de film? Of ben jij benieuwd of een ergotherapeut iets voor jou kan betekenen? Bekijk dan hier onze pr-film.

Back To Top