skip to Main Content

Update maatregelen corona virus

afstand

De extra aanscherping van de maatregelen die maandag tijdens de persconferentie zijn vermeld hebben ook consequenties voor de ergotherapeutische zorg die wij vanuit onze praktijk leveren. We hebben onze eigen richtlijnen opnieuw bekeken en gewijzigd en dit heeft onderstaande tot gevolg:

Onze praktijk zal niet sluiten. Wij hebben nog altijd het doel om de mensen zo lang mogelijk zelfstandig te houden. We zien dat onze kwetsbare groep cliënten nog altijd veel behoefte heeft aan adviezen ten aanzien van zelfstandigheid, pijnklachten en veiligheid in de woning. Daarnaast krijgen we vragen van thuiszorg en mantelzorg om mee te denken hoe we de zorg aan deze kwetsbare groep onder controle kunnen houden door ze zo zelfstandig mogelijk te houden. Dit is dan ook de reden dat we hebben besloten om niet te sluiten en door te gaan met het bieden van ergotherapeutische behandelingen. Echter vinden we het van belang om heel goed te luisteren naar de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Alleen als we ons allemaal houden aan deze regels kunnen we door deze tijd komen.

Voor Samen Sterk Ergotherapie gelden vanaf nu de volgende veranderingen in de zorg die wij bieden:

  • Waar mogelijk zullen wij onze behandeling voortzetten middels een telefonische afspraak of een video-consult.
  • Wanneer een behandeling aan huis toch noodzakelijk is, zullen wij dit alleen doen in overleg en met een voorschrift van de huisarts / behandelend specialist. Uiteraard altijd met de benodigde hygiëne maatregelen en met behoud van 1,5 meter afstand.
  • Telefonisch en per mail blijven wij bereikbaar voor vragen en overleg.

Op deze manier zullen wij blijven proberen de noodzakelijke hulp te bieden aan onze cliënten en (mantel)zorg. Samen staan we sterk!

Back To Top